Pla i programa 2019-2023

PORTADA2
Panoramica_13

PRESENTACIÓ

El Consorci del Besòs és una unió voluntària de cinc municipis per impulsar iniciatives compartides als barris al voltant del Besòs. Els municipis consorciats són Badalona, Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

Històricament, el Consorci ha desenvolupat tasques com a administració actuant en àrees compartides entre Barcelona Sant Adrià de Besòs. Tasques que continua desenvolupant principalment al Campus Universitari Besòs (UPC) i al barri de La Catalana.

A la tardor de 2017, es va presentar un pla de treball consensuat entre els cinc municipis que volia impulsar i fer efectiu un canvi al Besòs tan en temes urbanístics com en temes de caire social.

Aquest programa d’acció porta per nom “Agenda Besòs”. Partint d’una anàlisi detallada de la situació social i econòmica del Besòs i de les necessitats específiques d’intervenció, proposa un llistat d’accions a emprendre. El punt de partida era i és el dèficit significatiu que té aquesta part de l’àrea metropolitana tant en paràmetres d’igualtat com en termes de desenvolupament i infraestructures bàsiques.

La implementació d’aquesta agenda s’ha anat fent de forma desigual, bàsicament en funció de la capacitat d’inversió de cada municipi. Per a fer possible un desplegament exhaustiu de l’Agenda cal un acord institucional que impliqui directament totes les administracions que operen en aquest territori.

El Consorci del Besòs pot ser un instrument adequat per a l’impuls i coordinació de totes aquelles iniciatives de l’Agenda Besòs que són compartides entre diferents municipis, però per a que això sigui així, fa falta que se li deleguin responsabilitats directes en temes concrets i que se’n garanteixi el finançament necessari, que ara és clarament insuficient.

  • Data:

    2019-2023

  • Estudi realitzar per:

    Consorci del Besòs


Documents

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat