Exposició a Montcada i Reixac: Coneix, estima i respecta el Besòs.

1_IMG_9965

Renovació dels cartells que expliquen els valors naturals del riu Besòs i el seu entorn

10 de maig de 2021. El Consorci del Besòs, a petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, ha renovat l’exposició sobre els valors naturals del Besòs i el seu entorn existent de fa molts anys a l’entorn del riu, que s’havia degradat amb el pas del temps i l’ha actualitzada, tant els seus continguts com la reposició de les estructures malmeses.

El nou disseny està adaptat per a persones amb discapacitat visual ja que compta amb textos en llenguatge Braille i incorpora codis QR que permeten descarregar els continguts a través de l’aplicació Map’s Voice, possibilitant a dia d’avui escoltar-los i, en un futur, permetrà també consultar d’altre tipus d’informació complementària.

L’exposició fa una proposta de recorregut circular a partir de 6 plafons ubicats a l’entorn del Besòs (murs enfora del passeig). En els plafons es ressenyen els principals elements que configuren el patrimoni natural vinculat a l’espai fluvial, ordenant el següent recorregut: la Casa de les Aigües (núm. 1, Casa de les Aigües), creuant la passera sobre el riu (núm. 2, La Vida al Riu), aigües amunt davant del torrent de la Vallençana (núm. 3, Itineraris. Esport i Natura = més salut), passant pel pont de la carretera de la Roca fins a l’Av. de la Ribera (núm.4, El riu del demà), de baixada cap a l’avinguda de la Ribera davant de l’Institut (núm. 5, La Conca del Besòs ), per acabar tancant el circuit de nou en direcció cap a la passera (núm.6, El riu de tothom).

Els sistemes naturals de la llera del riu Besòs han experimentat una important millora general del seu estat a les darreres dues dècades.

Davant els reptes actuals i futurs d’ordenació de l’espai fluvial, que requereixen d’un gran esforç pedagògic, aquesta mostra didàctica pretén fer reflexionar als visitants respecte a la preservació dels hàbitats existents, com a estratègia per aconseguir potenciar la biodiversitat de forma compatible amb els usos dels espais públics.

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat