El Consorci del Besòs encarrega el documental “Edificis vius. Ciutat viva”, sobre la vida de les orenetes de cuablanca que habiten al tram final del riu Besòs.

Captura 2

Dimecres, 26 de juny de 2019

LES ORENETES DE CUABLANCA HABITEN AL TRAM FINAL DEL RIU BESÒS.

El riu Besòs inclou hàbitats molt interessants pel que a nivell de biodiversitat succeeix en les seves vores més urbanes. És un espai d’oportunitats per a aconseguir recursos, un espai de connexió, i de forma especial per a l’avifauna durant l’època migratòria, sobretot per als passeriformes. Algunes de les espècies d’aquest grup d’aus, tenen una presència molt activa a les nostres ciutats. Un representant d’aquestes espècies, l’oreneta cuablanca, és present durant els mesos de primavera i estiu i fins a la tardor en dues colònies molt grans a Sant Adrià de Besòs i a Santa Coloma de Gramenet.

Els sistemes naturals de la llera del riu Besòs han experimentat una important millora general del seu estat a les darreres dues dècades. Els reptes actuals i futurs d’ordenació de l’espai fluvial del Besòs, especialment a la conca baixa del riu, requereixen d’un gran esforç pedagògic a l’hora de justificar la preservació dels hàbitats existents en coherència amb les actuals estratègies de potenciació de la biodiversitat de forma compatible amb els usos en espais públics.

És per això, que des de el Consorci del Besòs es va encarregar la producció d’un documental sobre la vida de les orenetes de cuablanca i en especial la seva associació amb l’habitat urbà i periurbà del tram final del Riu Besòs, com els edificis on nidifica o els parcs on s’alimenta i recull fang per construir els nius. El resultat us el presentem a continuació: Edificis Vius. Ciutat viva”, realitzat pel naturalista David Perpiñán.

 

 

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat