El Consorci del Besòs conjuntament amb el Consorci Besòs Tordera han presentat avui el Pla “Viu el Besòs”.

foto_Acte presentacio 14 desembre

Un Pla de conservació, restauració d’ecosistemes, biodiversitat i preservació de l’espai litoral i els recursos hídrics. 

14 de desembre de 2020.- Avui s’ha realitzat l’acte de presentació del Pla “Viu el Besòs!” a la llera de la capçalera del Besòs al terme de Montornès del Vallès.

Es tracta d’un projecte que proposa una millora integral de la conca del Besòs, just quan es compleix un any de l’incendi en una fàbrica de Montornès del Vallès que va causar afectacions greus al riu. Es tracta d’un pla per a la recuperació, transformació i resiliència del riu Besòs amb actuacions encaminades a reduir la contaminació, incrementar la biodiversitat i adaptar la conca als reptes que planteja l’emergència climàtica.

En la redacció del document “Viu el Besòs” han participat el Consorci Besòs Tordera juntament amb el Consorci del Besòs, amb el suport d’altres administracions, entre elles l’AMB, la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de l’Aigua, així com el dels ajuntaments consorciats.

L’objectiu del Pla “Viu el Besòs” és aconseguir fons europeus, per poder tirar endavant totes les actuacions i millores que es plantegen en el document, agrupades al voltant dels següents sis eixos:

  1. Reducció de la contaminació i millora de la qualitat de l’aigua.
  2. Millora de la biodiversitat i la connectivitat ecològica.
  3. Agricultura urbana sostenible.
  4. Espais per a la salut, la mobilitat sostenible i la sensibilització ambiental.
  5. Adaptació al canvi climàtic i innovació.
  6. Comunicació i sensibilització ambiental.

Per veure el document podeu accedir-hi mitjançant l’enllaç: http://consorcibesos.cat/wp-content/uploads/2020/12/viuelbesos_v11.pdf

 

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat