Primera edició de “48 hores d’Agricultura i verd urbà”

48h_facebook_event_820x340

Primera edició de “48 hores d’Agricultura i verd urbà”

19 de maig de 2021. El Consorci del Besòs col·labora amb l’ajuntament de Barcelona i l’ajuntament de Santa Coloma en l’organització de la primera edició de  “48h d’agricultura i verd urbà”.

Aquest esdeveniment és impulsat per l’associació Replantem, associació que aplega diverses entitats, empreses i emprenedors que treballen per a crear una comunitat de referència en projectes verds i d’agricultura urbana.

Enguany Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible i és en aquest marc on es proposa aquestes jornades que es celebraran els propers dies 29 i 30 de maig. Aquesta iniciativa sorgeix inspirada en l’experiència ja duta a terme des de fa més de quatre anys per la ciutat de París, “LES 48H AGRICULTURE URBAINE”.

Els objectius bàsics de les jornades són els següents:

 • Ser un espai de trobada per a compartir coneixements, aprendre i innovar en temàtica agroverda a les ciutats. Apropar els espais i les accions d’agroverd als ciutadans de Barcelona i de l’entorn del Besòs
 • Impulsar pràctiques sostenibles en el terreny de l’agricultura i el verd a la ciutat.
 • Empoderar a la comunitat per a impulsar la sobirania alimentària i una societat activa i ”prosumidora” (productora + consumidora).
 • Col·laborar en la presa de consciència sobre els principals desafiaments del planeta.

Des del Consorci s’ha encarregat a REPLANTEM el disseny, l’organització i la comunicació de l’esdeveniment 48h d’agricultura i verd urbà. El programa ofereix la possibilitat de descobrir espais i accions sobre el verd i l’agricultura urbana a Barcelona i el seu entorn, a través de les experiències i/o tallers presencials que s’organitzen, i una sèrie de debats i diàlegs en línia sobre temes diversos vinculats a la sostenibilitat, l’agricultura i el verd urbà.  

Experiències periurbanes a l’entorn Besòs

En aquesta primera edició s’inclouen experiències i activitats del territori Besòs, amb una implicació directa de l’ajuntament de Santa Coloma en la seva organització.

Les propostes que s’ofereixen ens porten a Santa Coloma de Gramenet, a Montcada i Reixac i a diferents barris de Barcelona.

Pel que fa a l’àmbit Besòs, el programa preveu 3 visites i un taller:

 • Visita al Rec Comtal, l’hort de la Ponderosa i el riu Besòs.
  • els horts de La Ponderosa (Vallbona, a Barcelona), un dels darrers espais agrícoles de Barcelona on es cultiva productes que després es venen a alguns mercats municipals de la zona;
  • un tram del Rec Comtal (entre Montcada i Reixac i Barcelona) que persisteix com a infraestructura mil·lenària del nostre patrimoni i que encara proveeix d’aigua l’horta de La Ponderosa.
 • Visita a la vinya d’en Sabater (a Santa Coloma de Gramenet), un espai de vinya recuperat a la Serralada de Marina;
 • i visita a l’hort ecològic de Can Zam (a Santa Coloma de Gramenet), on s’organitza també un taller per descobrir els tractaments biològics que es poden aplicar per a solucionar, amb mitjans naturals, alguns dels problemes de malalties o plagues més habituals.

En l’espai de debats online, des del Consorci del Besòs es moderarà el diàleg “Verd interurbà: el cas del Besòs” amb la participació de:

 • Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona
 • i Antonio Alcantara, activista veïnal i membre de la Taula Comunitària del Rec Comtaldarrers espais agrícoles de Barcelona on es cultiva productes que després es venen a alguns mercats municipals de la zona;

Us convidem a participar a les xerrades online i a les activitats presencials.

Per a més información i fer la inscripció, accediu al següent enllaç:  https://les48h.cat/

 

 

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat