S’ha instal·lat una boia científica per obtenir dades sobre la qualitat de l’aigua del litoral del Besòs.

logo-generalitat-100
logo-unio-100

Dilluns, 25 de novembre de 2019

S´HA INSTAL.LAT UNA BOIA CIENTÍFICA PER OBTENIR DADES SOBRE LA QUALITAT DE L’AIGUA DEL LITORAL DEL BESÒS.

El passat 7 de novembre es va fondejar la boia científica que durant el proper any prendrà dades cada 3 hores sobre la qualitat de l’aigua del litoral. L’equip es troba ubicat a uns 500 metres de la desembocadura del riu Besòs. Consta d’una sonda multi paramètrica de mesura de paràmetres físico químics (profunditat, temperatura, conductivitat, pH, terbolesa, oxigen dissolt…) i d’un fluoròmetre per mesurar hidrocarburs presents a l’aigua, tints fluorescents; clorofil·la; dissolvents orgànics; …

Aquesta actuació, que s’està duent a terme en coordinació amb els científics de la Universitat Politècnica de Catalunya, servirà per modelitzar la qualitat de l’aigua del litoral Besòs, fet que esdevindrà en una eina fonamental per a l’estratègia de regeneració de les platges del Front Litoral Besòs.

El subministrament i la instal·lació d’aquesta boia ha suposat un import de 12.356 euros, que han estat parcialment finançats amb Fons FEDER, en el marc del projecte europeu PECT LITORAL BESÒS TERRITORI SOSTENIBLE.

 

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat