S’ha instal·lat una boia científica per obtenir dades sobre la qualitat de l’aigua del litoral del Besòs.

logo-generalitat-100
logo-unio-100

Dilluns, 25 de novembre de 2019

S´HA INSTAL.LAT UNA BOIA CIENTÍFICA PER OBTENIR DADES SOBRE LA QUALITAT DE L’AIGUA DEL LITORAL DEL BESÒS.

El passat 7 de novembre es va fondejar la boia científica que durant el proper any prendrà dades cada 3 hores sobre la qualitat de l’aigua del litoral. L’equip es troba ubicat a uns 500 metres de la desembocadura del riu Besòs. Consta d’una sonda multi paramètrica de mesura de paràmetres físico químics (profunditat, temperatura, conductivitat, pH, terbolesa, oxigen dissolt…) i d’un fluoròmetre per mesurar hidrocarburs presents a l’aigua, tints fluorescents; clorofil·la; dissolvents orgànics; …

Aquesta actuació, que s’està duent a terme en coordinació amb els científics de la Universitat Politècnica de Catalunya, servirà per modelitzar la qualitat de l’aigua del litoral Besòs, fet que esdevindrà en una eina fonamental per a l’estratègia de regeneració de les platges del Front Litoral Besòs.

El subministrament i la instal·lació d’aquesta boia ha suposat un import de 12.356 euros, que han estat parcialment finançats amb Fons FEDER, en el marc del projecte europeu PECT LITORAL BESÒS TERRITORI SOSTENIBLE.

Si vols veure el video fes click aquí!

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat