El Consorci del Besòs rep una subvenció en relació al Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT)

logo-generalitat-100
logo-unio-100

Dilluns, 23 d’abril de 2018

El passat 19 d’abril, el DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ, ADMINISTRACIONS PÚBLIQUES I HABITATGE ha publicat una resolució en la que s’aprova una subvenció de 555.500 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), la meitat del cost del projecte (1.111.000 euros) pel PECT Litoral Besòs Territori Sostenible.

El PECT s’inscriu en la nova política europea de l’Horitzó 2020 dins l’anomenada Estratègia de Recerca i Innovació d’Especialització Intel·ligent (RIS3CAT) que promou el desenvolupament socioeconòmic dels territoris i dóna suport a projectes innovadors.

El PECT Litoral Besòs es tracta d’una estratègia compartida pel Consorci del Besòs amb l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs; l’ajuntament de Badalona; la Universitat Politècnica de Catalunya-UPC (àmbits de l’enginyeria, les ciències i la tecnologia) i, la Fundació b_Tec.

En concret, el Consorci del Besos lidera I‘operació del projecte que porta per títol Gestió Sostenible del cicle de I’aigua, amb un import de 204.690,91€ dins del projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) del que es confirma ara el finançament europeu del 50% (102.345,46 €).

Amb la operació, s’impulsarà la intervenció pilot per a la millora mediambiental i de sostenibilitat en el conjunt de l’ecosistema hídric del territori (riu, aqüifer, aigües residuals, aigües superficials i qualitat del litoral) a través de dues actuacions: Monitorització del model litoral i Gestió de les aigües freàtiques.

 

 

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat