El Consorci del Besòs dóna suport en l’organització d’una visita guiada al parc fluvial del riu Besòs

vores del bosc urba consorci besos

Els participants van poder conèixer el projecte de recuperació mediambiental del riu Besòs

Divendres, 2 de juny de 2017

Ahir a la tarda, l’equip tècnic del Consorci del Besòs va acompanyar prop d’una trentena de persones que van participar en la visita guiada en bicicleta pel Parc Fluvial del riu Besòs, organitzada per l’àrea metropolitana de Barcelona.  L’activitat formà part del 20è aniversari del Fòrum Europeu sobre Boscos urbans (EFUF) obert a investigadors i professionals de l`àmbit europeu interessats a reflexionar sobre les vores del bosc urbà com a espais d’oportunitat per a connectar i vertebrar el territori.

El recorregut va començar a la depuradora de Montcada i Reixac (EDAR) amb una breu exposició de com funcionen els aiguamolls; i posteriorment, visita al parc de Can Zam, on es va explicar com funciona el sistema de fitodepuració del referit parc.

La següent parada va ser davant les restes de l’antiga torre d’alta tensió a la vora del riu, conservada com a record social de la línia elèctrica i on els assistents van conèixer la història del desmantellament de les torres elèctriques que discorrien per la llera del Besòs.

Per últim, i gairebé al final de l’excursió, els participants van poder gaudir de l’observació directa del desinflament de seguretat d’una de les preses pneumàtiques existents al riu, com a exemple d’un dels elements en funcionament del sistema d’alerta hidrològic del riu (SAHBE) vigent.

La visita des del parc metropolità de Can Zam fins a la desembocadura del riu Besòs va permetre conéixer el projecte emblemàtic de recuperació Mediambiental del riu Besòs.

L’activitat va tenir una molt bona valoració entre els participants.

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat