El Consorci del Besòs col·labora en l’organització de les activitats previstes en les Jornades “48h d’agricultura i verd urbà”

DSCN0619

El Consorci del Besòs col·labora en l’organització de les activitats previstes en les Jornades  “48h d’agricultura i verd urbà.

RECORREGUT D’AIGUA: CASA DE L’AIGUA DE TRINITAT NOVA, HORTS DE LA PONDEROSA, REC COMTAL I RIU BESÒS”

1 de juny de 2021. Una vintena de persones van participar aquest passat dissabte, 29 de maig, a la Visita “Recorregut d’aigua: Casa de l’aigua de Trinitat Nova, Horts de La ponderosa, Rec Comtal i riu Besòs”. L’activitat formà part de la primera edició de les Jornades  “48h d’agricultura i verd urbà” organitzades per l’Associació Replantem, l’ajuntament de Barcelona, l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i el Consorci del Besòs, en el marc del reconeixement internacional de la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible per la ciutat de Barcelona d’aquest any.

El recorregut va començar a la Casa de l’Aigua de Trinitat Nova, on es va fer una visita guiada per conèixer el seu paper històric en l’abastament d’aigua de la plana de Barcelona. A través d’una galeria que discorre per sota l’avinguda Meridiana, es va accedir també a l‘edifici de Trinitat Vella, amb funció d’estació elevadora en el seu moment.

La visita va continuar resseguint un tram poc conegut del rec Comtal, fins a arribar a l’horta de La Ponderosa, on un membre de la família que gestiona l’explotació de la finca agrícola des de fa molts anys va acompanyar els assistents per les seves instal·lacions i on es va aprofitar per a fer un repàs de la situació des d’un punt de vista de planejament urbà.

L’itinerari previst va permetre passejar al costat de diversos trams del Rec Comtal i va finalitzar al riu Besòs, a l’alçada de la Casa de l’Aigua de Montcada i Reixac, on es va baixar a la llera per tal de conèixer el projecte de recuperació ambiental del riu Besòs, i en particular, el funcionament de les parcel·les d’aiguamolls construïdes dins del mateix.

DEBAT ONLINE: VERD INTERURBÀ: EL CAS DEL BESÒS

Pel que fa a l’espai de debats online, el diumenge 30 de maig,  des del Consorci del Besòs es va conduir el diàleg “Verd interurbà: el cas del Besòs” amb la participació de Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona; i d’Antonio Alcantara, activista veïnal i membre de la Taula Comunitària del Rec Comtal.

Durant el debat es va analitzar el paper del riu Besòs i el seu entorn en el context actual: com es pot fer compatible un ús públic d’alta densitat, amb propostes de renaturalització; de com trencar la dicotomia entre urbà i natural i, en general, dels reptes actuals i futurs del Besòs i el seu entorn per plantejar una relació més harmònica entre els components naturals i la ciutat amb l’objectiu de potenciar la biodiversitat i afrontar la crisi climàtica.

Més  informació: Per accedir -hi als debats realitzats a les Jornades, cliqueu el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=l_XXBFcZEs0&t=5136s.

Per accedir-hi a la part que es va moderar el Consorci, relatiu a “Verd Interurbà: el cas del Besòs”, cliqueu aquí.

Des del Consorci del Besòs es destaca la bona acollida de les dues activitats i la voluntat de seguir col·laborant en les activitats que en el marc de Barcelona Capitalitat de l’Alimentació Sostenible 2021, s’organitzin.

© Copyright 2017 | Nota legal | Politica de privacitat